Lekland i Stockholm

Lekland i Stockholm

Lek o bus i Gustavsberg är ett lekland inomhus i Stockholm för alla väder som erbjuder ett roligt alternativ för att få barn att delta i fysisk aktivitet och rörelse. Vi har något för stora som små, från de små aporna till de fullvuxna orangutangerna.

Barn och unga spenderar mycket tid stillasittande under många timmar framför skärmar varje dag. Låt oss lägga ifrån oss telefoner och spelkonsoler för att återupptäcka skoj och skratt i en aktiv och säker miljö!

Susa nerför långa, vågiga rutschkanor, klättra och hitta nya vägar i den jättestora djungelklätterställningen, våga korsa den vingliga bron, gå balansgång över krokodilsjön eller bara springa runt med vänner i en trygg miljö!

Lekland i Nacka

Aktiva barn är glada barn

Man rekommenderar att barn under 12 år deltar i 60 minuters fysisk aktivitet varje dag, inklusive muskelstärkande träning. Barn under 8 år bör ha minst tre timmar fysisk aktivitet per dag, och bör inte sitta still i mer än en timme i sträck. 

De tre timmarna av fysiska aktiviteter kan handla om allt från lätt motion till fartfyllda fysiska aktiviteter, antingen utomhus eller en lekplats inomhus. Rörelser där barnet använder hela kroppen som att hoppa, klättra, kasta, krypa och springa är det optimala – vilket våra apor får göra på Lekobus lekland!

I åldern 1-3 år behöver barn röra sig mycket och de tycker att det är roligt att utforska sin omgivning. Genom att röra sig tränar sig barnet sin motoriska förmåga och får det lättare att använda sin kropp. Rekommendationerna är att barnet är aktivt minst tre timmar varje dag med att krypa, klättra, hoppa, rulla, snurra, springa och busa! 

På Lek o bus lekland har vi något för alla åldrar!

“Aktivitet och rörelse är verkligen viktigt för barn och ungas välbefinnande, och det är viktigt att vi uppmuntrar dem att skapa hälsosamma vanor som håller hela livet.”
– Aktiva barn är gladare och mer självsäkra.

3000 kvm lekland i Gustavsberg

Förutom det häftiga uppbyggda leklandet med dess klätterställningar finner du också:

  • Fotbollsplan
  • Lek-Borg
  • Basketplan
  • Rutschbanor
  • Bollhav
  • Studsmattor
  • Klätterställningar
  • Vulkan
  • Babyhörna
  • Café m.m.
Lekplats inomhus i Stockholm med med bollhav

NYHET i leklandet!
Missa inte vårt roliga Indiana-Jones inspirerade Lekland med borg, rutschkanor och klätterställningar.

Lekland

Lek och bus – Inte bara en lekplats för barnen

Medan barnen leker och har roligt kan de vuxna passa på att slappna av och njuta av den härliga atmosfären i vårt fina och ljusa kafé där det finns ett urval av drycker och ett utsökt utbud av både gofika som bullar och andra bakelser och hälsosam mat som sallader och smörgåsar.

Köket stänger kl 18.00
Cafét stänger kl 18.45

FAQ